Skip to content Skip to footer
original band

o nama

(EX PET TAMBURA)

pet tambura

Kako je sve počelo?

Sastav "Pet tambura" osnovan je 10.09.2003 godine sa sjedištem u Osijeku, vodećem gradu Slavonije i Baranje. Čine ga iskusni i ranije provjereni glazbenici koji su svoje glazbeno umijeće usavršavali godinama.

original band

naš cilj

Ideja o stvaranju novog sastava, u kojem bi mogli jasnije izraziti svoje glazbene zamisli, rodila se u ranu jesen 2002. godine, da bi nakon godinu dana planiranih priprema bila i realizirana. Sastav je odmah imao jasne ciljeve sa pripremljenim planom i programom rada, te započeo sa već dogovorenim nastupima. "Pet tambura" čine: Željko Balentić na primi, Ivica Gašparac na basu, Hrvoje Markanović na kontri i glavni vokal, Igor Devald na basprimu, Zdravko Erlbeck na harmonici. Naknadno Hrvoje Bocka na bubnju, Željko Romić na gitari i klavijature koji svira naš harmonikaš Zdravko

original band

Naši albumi i singlovi

original band

momak stari

Započeli sa studijskim snimanjem autorskih kompozicija koje su se pokazale vrlo uspješne. U rano proljeće 2007. godine završeno je snimanje albuma radnog naslova "Momak stari", u suradnji sa Hit Records, koji se našao u svim prodavaonicama nosača zvuka. Momak stari, kao i istoimeni naziv albuma je postigao veliki uspjeh.

Album2
original band

oče stari

U 2010. godini najavljujemo izlazak novog studio albuma pod nazivom "Oče stari" koji je završen i izdan u suradnji sa Croatia Records u prosincu 2012. godine. Na tom albumu jedna od iznimnih pjesama je bila i Rajno, snimljena kao spot u Dvorcu Pejačevič u Našicama.

Album1
original band

od kada si tu

U ljeto 2019.smo snimili našu novu pjesmu „Od kada si tu“. Tekst i glazbu je napisao naš pjevač Hrvoje Markanović, a za aranžman je zaslužan Željko Nikolin, kod kojeg smo i studijski snimili pjesmu.Za spot je zasluzan Film 54 Croatia koji su odradili vrhunski posao.

Album3